Vinterjacka


Kommentarer
Postat av: Jessica

Svar: Ja det är verkligen mysigt, du borde sattsa på att göra något liknande nästa år ;) Självklart lägger jag ut ett filmklipp om jag hittar något! :)

Förresten hur hittade du min blogg och vad tycker du om den? Alltid kul med respons :)

Ha en bra dag, kram.

2012-12-14 @ 11:52:10
URL: http://mylifebyjessica.bloggplatsen.se
Postat av: Amanda Josefsson

sv: Det är alltid svårt när man inte ser själva händelsen, men jag har haft och ridit flera hästar som har/haft tendensen att stegra. Qlementine vet jag att det inte handlar om bristande respekt nu längre, utan nu gör hon det för hon blir så exalterad. Med henne var det bara att hela tiden tänka framåt, framåt, framåt. Aldrig göra en konsekvens av det hela, gjorde hon det ändå fick jag använda ett spö att peta till henne i huvudet med. Lucky, min förra ponny, hade tendensen att resa på sig när han blev stressad, okoncentrerad eller bara inte ville lyda MIG. Där var det desto jobbigare. Han var betydligt större och hade mer kraft i sina stegringar. Det slutade med att varje ridpass fick jag ha ett spö, att riktigt slå till honom i huvudet för att få honom att sluta. Han testade mig varje dag, men när han märkte att jag inte blev rädd och han dessutom "slog i sig i taket" slutade han efter ca en månad. Det var viktigt att hålla honom sysselsatt hela tiden, aldrig låta honom gå och tänka, för då kunde det komma. Det var flera gånger vi var påväg över, men som tur var hann han sluta innan någon av oss skadades.

En annan ponny jag har ridit, hade lite av sadeltvång, så man var tvungen att leda henne i ca 200meter innan det gick att rida. Om man inte gjorde det stegrade hon, bockade och var helt galen. Jag tror det gäller att hitta metoder som funkar för just DIN häst. Det kanske är bra att lägga ridningen lite åt hyllan ett tag för att arbeta på eran relation på marken? Jag gör mycket ledarövningar med mina nuvarande ponnyer, just för att motverka stegringar och annat ohyffs. Småsaker som att stanna när jag ber henne, backa när jag går emot te.x, gå åt sidan när jag gör det os.v. Lycka till!

2012-12-14 @ 16:38:17
URL: http://mandie.nu
Postat av: Amanda Josefsson

Svar om stegringen: Det är lättare att svara när man ser det i verkligheten såklart, men jag har haft ponnysar som har haft tendenser att stegra. Min ena ponny, Qlementine, stegrar när hon blir överexalterad numer, med henne gäller det att inte göra någon diskussion av det utan bara tänka FRAMÅT, FRAMÅT, FRAMÅT hela tiden. Inte tillrätta visa henne på något mer sätt än att bara skänkla på henne och ryta på henne. Genom att säga till henne på ett annat sätt (spö i huvud os.v.) och göra en stor grej av det, så blir hon bara ännu värre. Min f.d. ponny hade en tendens att göra det för att han trodde att han bestämde över mig. Han fick man bara hålla sysselsatt, varenda sekund av ridpasset, annars kunde han lika gärna resa sig. Han fick jag tyvärr använda spö i huvudet på. Han blev en säkerhetsrisk för både mig och honom själv. Dock slutade han efter ca 2 månader, med spö, skänklingar och ryt och massor av sysselsättningar. Min tredje ponny har fått för sig att hon måste ledas fram 200 meter innan det går att hoppa upp (hon har någon form av sadeltvång) och annars kastar hon av en, stegrar och bockar och har sig. Jag tror att det gäller att hitta en metod som passar både en själv och hästen...

Det finns ju folk som knäcker ägg i hästarnas huvuden med, för att de ska kännas som att de blöder. Vet inte hur mycket jag tror på den teorin egentligen... Hoppas du lyckas lösa det, lycka till! :)

2012-12-14 @ 16:50:43
URL: http://mandie.nu
Postat av: kajsa

Supersnygg jacka :)

2012-12-14 @ 17:49:41
URL: http://kajsashastliv.blogg.se/
Postat av: Malin

sv: Ja precis! Tack för de peppande orden!

2012-12-14 @ 20:25:23
URL: http://maliningrid.blogg.se
Postat av: Erika

Snygg jacka :-)

2012-12-15 @ 01:32:27
URL: http://eriikapettersson.blogg.se
Postat av: Matilda

Fin jacka! Den såg varm och bra ut :-) Älskar din header btw!

2012-12-15 @ 10:05:25
URL: http://Pussmulen.blogg.se
Postat av: Fanny jaensson

väldigt snygg jacka, avis ;)

2012-12-15 @ 12:54:47
URL: http://hovskrape.blogg.se
Postat av: Emma

Den är sjukt fin, jag är avis!

2012-12-15 @ 18:42:57
URL: http://xoffbeat.blogg.se/
Postat av: Sara

sv: Tack så mycket! :D
Men tyvärr, gör inte designer på beställning längre så det tar så mycket tid och så..

2012-12-15 @ 22:13:06
URL: http://carlssonpataket.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback